افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد

  • کد خبر: ۱۲۹۶۴۹
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰
چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد
چاقی دوران کودکی با انتخاب‌های غذایی ضعیف مادر مرتبط است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ارث، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تقریباً ۳۹ میلیون کودک در سال ۲۰۲۰ دارای اضافه وزن یا چاقی بودند که این شرایط، اغلب منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و حتی مرگ زودرس می‌شود.

در حال حاضر، یک گروه بین‌المللی از کارشناسان کشف کرده‌اند که به نظر می‌رسد مصرف احتمالی برخی از غذا‌ها در دوران بارداری، بدون توجه به سایر عوامل سبک زندگی، با افزایش خطر اضافه وزن یا چاقی در کودکان مرتبط است.

دانشمندان پیشنهاد می‌کنند که مادران ممکن است از محدود کردن مصرف غذا‌های فوق‌العاده فرآوری شده سود ببرند. البته دستورالعمل‌های رژیم غذایی مقامات بهداشتی باید اصلاح و موانع مالی و اجتماعی برای بهبود تغذیه زنان باردار و در نتیجه کاهش چاقی کودکان برطرف شود.

محققان داده‌های مربوط به ۱۹ هزار و ۹۵۸ کودک متولد شده از ۱۴ هزار و ۵۵۳ مادر را در آمریکا جمع‌آوری کردند.

آنان در تجزیه‌وتحلیل خود، طیفی از عوامل بالقوه تأثیرگذار مانند وزن مادر، سطح فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، وضعیت زندگی همچنین مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده توسط کودکان و زمان بی‌تحرکی را نیز در نظر گرفتند که به شدت با چاقی دوران کودکی مرتبط هستند.

طی یک دوره متوسط چهار ساله پیگیری، ۲۴۷۱ کودک با اضافه وزن یا چاقی مواجه شدند که نشان می‌دهد مصرف غذای فوق فرآوری شده مادر با افزایش خطر ابتلا به چنین شرایطی در فرزندان وی مرتبط است. به عنوان مثال، خطر در گروهی که بیشترین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده (۱۲.۱ وعده در روز) را داشتند، در مقایسه با گروه کم مصرف (۳.۴ وعده در روز) ۲۶ درصد بیشتر شناسایی شد.

این مطالعه به بررسی و تحقیق بیشتر نیاز دارد، اما از اهمیت اصلاح توصیه‌های غذایی و توسعه برنامه‌هایی برای بهبود تغذیه زنان در سنین باروری برای ارتقاء سلامت فرزندان حمایت می‌کند.

یافته‌های این مطالعه در نشریه The BMJ منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->